Amarantkása hozzávalók:
Amarantkása(egészséges összetevők)
1 bögre puffasztott amarant (bio)
1 bögre tej (bio, vagy gabona)
1 evőkanál cukor (bio nád, juharszirup, méz, vagy sztívia)
1 kiskanál fahéj
csipet só (himalája)
Amarantkása elkészítése:
Az amarantot és a tejet egy tálba öntjük. Csipet sót, cukrot és fahéjat kaverünk bele. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük (ha felforrt a tej, általában be is sűrűsödik).
Konyhai praktikák:
- fahéj helyett használhatunk mézessütemény fűszert is
- tálaláskor megszórhatjuk kakaóval, vagy az egészséges változatával: karobporral
- a sűrűséget lehet ízlés szerint változtatni az amarant – tej aránnyal
A receptet Receptműves küldte, köszönbjük!
0 hozzászólás