Amarantkása hozzávalók:

Amarantkása(egészséges összetevők)
1 bögre puffasztott amarant (bio)
1 bögre tej (bio, vagy gabona)
1 evőkanál cukor (bio nád, juharszirup, méz, vagy sztívia)
1 kiskanál fahéj
csipet só (himalája)

Amarantkása elkészítése:

Az amarantot és a tejet egy tálba öntjük. Csipet sót, cukrot és fahéjat kaverünk bele. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük (ha felforrt a tej, általában be is sűrűsödik).

Konyhai praktikák:

  • fahéj helyett használhatunk mézessütemény fűszert is
  • tálaláskor megszórhatjuk kakaóval, vagy az egészséges változatával: karobporral
  • a sűrűséget lehet ízlés szerint változtatni az amarant – tej aránnyal

A receptet Receptműves küldte, köszönbjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc