Amerikai mogyoróvajas süti hozzávalók:

Fél csésze vaj

1,5 csésze zabpelyhes keksz összemorzsolva

2 csésze kókuszreszelék

400 g sűrített tej

2 tábla csokoládé (ét vagy tej)

Fél csésze krémes mogyoróvaj

Amerikai mogyoróvajas süti elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Olvasszuk fel a vajat a sütőben, majd az összetört zabpelyhes kekszet szórjuk rá, és oszlassuk el egyenletesen. Ha ez lelapogattuk, tegyük rá a kókuszreszeléket, amelyet szintén szépen elsimítunk. Tegyük rá a sűrített tejet, melyet hígíthatunk kevés tejjel a könnyebb eloszlatás érdekében. Vigyázat, ne használjunk sok tejet, mert nem marad egyben a sütink, ha nagyon elázik.

Süssük 25 percig, amíg enyhén megbarnul. Ha meghűlt, vegyük ki egy tálcára óvatosan.

A tábla csokikat gőz fölött olvasszuk fel, és ha teljesen felolvadtak, keverjük el a masszában a mogyoróvajat. Ezt a masszát tegyük a kókuszos süti tetejére, spatulával pedig egyengessük el.

Tegyük hűtőszekrénybe, várjuk meg, míg megdermed, és szeleteljük!

Amerikai mogyoróvajas süti egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc