Ananászos kókuszkrémes torta hozzávalók:
Lap
3 tojás
100 g cukor
2 tasak vanília cukor
1 csipet só
2 evőkanál rum aroma
75 g liszt
50 g ételkeményítő
1 púpos kiskanál sütőpor
Töltelék
10 g zselé
1-2 doboz ananász konzerv (850 g)
200 ml kókusz likör
250 ml tejszín
Más
150 g kókusz
250 ml tejszín
1 kanál cukor
meggy befőtt
porcukor
Ananászos kókuszkrémes torta elkészítése:
Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A tojássárgákat 2 evőkanál forró vízzel felverjük. Hozzáadunk 70 g cukrot, a vanília cukrot, majd a rum aromát. A maradék cukorral felverjük a tojásfehérjét és beleszórjuk a keményítővel és sütőporral összekevert lisztet. Mindezt jól összekavarjuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 26 cm átmérőjű torta formát kitapétázunk sütőpapírral, beleöntjük a keveréket, elegyengetjük, majd betesszük a sütőbe 25-30 percre. Mikor megsült hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez megpuhítjuk a zselatint. Leszűrjük az ananász levét és félretesszük. 200 ml ananászlevet összekavarunk 150 ml kókusz likörrel. Feloldjuk a zselatint és fokozatosan hozzákavarjuk az ananászléhez és likörhöz, majd hidegre tesszük. A maradék likörrel megöntözzük a kettőbe vágott tésztalapot. Felverjük a tejszínt és hozzáadagoljuk az ananászos léhez. Ezt a krémet 15 percre hűtőbe tesszük. A lap felső részét egy gömb aljú edénybe helyezzük és rátesszük a krém kétharmadát. Erre teszünk egy sor ananászt, megkenjük krémmel, majd rátesszük a másik lapot. 4 órára betesszük hűtőbe. Mikor kivesszük, a tortát fejjel lefele egy tányérba helyezzük, felszeleteljük a kókuszt, a tejszínt felverjük cukorral és bevonjuk vele a tortát. A tetejét és oldalát ananásszal, kókusz szeletekkel és meggyel díszitjük.
Porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
Az ananászos kókuszkrémes torta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás