Ananászos pulykamellszeletek nyárson hozzávalók:
60 dkg pulykamell
ananász
fűszerek
currypor vagy só, bors (+esetleg szerecsendió)
olaj
Ananászos pulykamellszeletek nyárson elkészítése:
60 dkg pulykamellfilét 4×8 centis csíkokra, a konzerv ananászszeleteket kétfelé vágunk. A húst ízlés szerint fűszerezzük. Ez lehet só, bors és egy kis szerecsendió keveréke, vagy bedörzsölhetjük a húst curry porral is)
A pulykamellcsíkokat az ananász köré tekerjük, és nyársra húzzuk a darabokat. A nyárs elejére és végére vastag almaszeletet tűzünk.
Curryporral körben meghintjük – elmaradhat, olajjal megkenjük és hamvadó parázs fölött rövid idő alatt pirosra sütjük.
Tálaljuk fatányéron, és míg meleg, szórjunk rá reszelt sajtot, ami ráolvad.