Anyák napi túrókrémes Charlotte-torta hozzávalók:

Piskótához:

4 db tojás

8 dkg cukor

8 dkg liszt

2 kávéskanál sütőpor

1 evőkanál kakaópor

Krémhez:

40 dkg túró

20 dkg porcukor

20 dkg mascarpone

1 darab citrom héja

2 csomag vaníliás cukor

1 nagy doboz őszibarackkonzerv

Anyák napi túrókrémes Charlotte-torta elkészítése:

A piskótatekercshez verjük kemény habbá a tojások fehérjét. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, és adjuk hozzá a felvert habot, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a kakaóport. Borítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük tűpróbáig.

Ha megsült, tekerjük fel sütőpapírral együtt, és hagyjuk kicsit kihűlni.

A túrókrémhez a hozzávalókat alaposan keverjük össze, és egy részével kenjük meg a piskótalapokat. Szorosan tekerjük fel, csavarjuk folpackba, és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.

A barackokat csepegtessük le. A kihűlt töltött tekercset szeleteljük fel 1 cm vékonyra. Béleljünk ki folpackkal egy kerek aljú tálat, majd rakjuk ki az alját és az oldalát is a tekercsekkel. Néhány darabot hagyjunk a torta befedéséhez.

A maradék krémet töltsük a tortába, és a felezett őszibarackokkal borítsuk be. Az egészet fedjük le a maradék töltött tekercscsel. Borítsuk be a folpackkal, és tegyük legalább két órára hűtőbe.

Tálaláskor borítsuk a Charlotte-tortát egy tálra, és tegyük köré a vékony cikkekre vágott őszibarackokat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc