Anyák napi túrókrémes Charlotte-torta hozzávalók:
Piskótához:
4 db tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál kakaópor
Krémhez:
40 dkg túró
20 dkg porcukor
20 dkg mascarpone
1 darab citrom héja
2 csomag vaníliás cukor
1 nagy doboz őszibarackkonzerv
Anyák napi túrókrémes Charlotte-torta elkészítése:
A piskótatekercshez verjük kemény habbá a tojások fehérjét. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, és adjuk hozzá a felvert habot, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a kakaóport. Borítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük tűpróbáig.
Ha megsült, tekerjük fel sütőpapírral együtt, és hagyjuk kicsit kihűlni.
A túrókrémhez a hozzávalókat alaposan keverjük össze, és egy részével kenjük meg a piskótalapokat. Szorosan tekerjük fel, csavarjuk folpackba, és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.
A barackokat csepegtessük le. A kihűlt töltött tekercset szeleteljük fel 1 cm vékonyra. Béleljünk ki folpackkal egy kerek aljú tálat, majd rakjuk ki az alját és az oldalát is a tekercsekkel. Néhány darabot hagyjunk a torta befedéséhez.
A maradék krémet töltsük a tortába, és a felezett őszibarackokkal borítsuk be. Az egészet fedjük le a maradék töltött tekercscsel. Borítsuk be a folpackkal, és tegyük legalább két órára hűtőbe.
Tálaláskor borítsuk a Charlotte-tortát egy tálra, és tegyük köré a vékony cikkekre vágott őszibarackokat.
0 hozzászólás