Avasi pincepecsenye hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg sertéstarja
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
12 dkg zsír
só, bors
mustár ízlés szerint
fél liter száraz fehérbor
0,8 kg burgonya
Avasi pincepecsenye elkészítése:
A sertéstarját kisujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, borssal, sóval, mustárral fűszerezzük, s hűtőben – időnként megforgatva – néhány napig érleljük.
Pár nap múlva a húst kisujjnyi csíkokra vágjuk.
A serpenyőben (bográcsban) felolvasztjuk a zsírt, s megfonnyasztjuk benne a csíkokra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, amelyet zsírjára pirítunk.
Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd időnként fehér borral locsolgatva puhára pároljuk.
Ekkor adjuk hozzá a (húscsíkok méreteihez igazodó) csíkokra vágott hasábburgonyát. Összeforgatjuk, utánízesítjük.
Avasi pincepecsenye egyéb:
Ajánlott savanyúság mellé: nyáron kovászos uborka, egyébként pedig a Miskulancia saláta.
0 hozzászólás