Avasi pincepecsenye hozzávalók:

4 személyre:

60 dkg sertéstarja

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

12 dkg zsír

só, bors

mustár ízlés szerint

fél liter száraz fehérbor

0,8 kg burgonya

Avasi pincepecsenye elkészítése:

A sertéstarját kisujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, borssal, sóval, mustárral fűszerezzük, s hűtőben – időnként megforgatva – néhány napig érleljük.

Pár nap múlva a húst kisujjnyi csíkokra vágjuk.

A serpenyőben (bográcsban) felolvasztjuk a zsírt, s megfonnyasztjuk benne a csíkokra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, amelyet zsírjára pirítunk.

Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd időnként fehér borral locsolgatva puhára pároljuk.

Ekkor adjuk hozzá a (húscsíkok méreteihez igazodó) csíkokra vágott hasábburgonyát. Összeforgatjuk, utánízesítjük.

Avasi pincepecsenye egyéb:

Ajánlott savanyúság mellé: nyáron kovászos uborka, egyébként pedig a Miskulancia saláta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc