Babgulyás hozzávalók:
4-5 személyre:
30 dkg nagy szemű szárazbab
1 fej vöröshagyma
8-10 dkg füstölt szalonna
liszt
pirospaprika
só, őrölt bors
füstölt csülök vagy debreceni
Babgulyás elkészítése:
A szalonnát vágjuk kis kockákra, süssük ki a zsírját, s azon lassan pirítsuk meg az apróra vágott hagymát.
Amikor a hagyma színesedni kezd, szitáljunk rá egy-két evőkanálnyi lisztet, s 1-2 percig kevergetve pirítsuk tovább.
Szórjunk bele egy kávéskanálnyi pirospaprikát, majd keverjük hozzá az előkészített babot.
Öntsük fel körülbelül 2,5 liter vízzel, s ekkor tegyük bele a debreceni kolbászt, vagy a darabokra vágott füstölt csülköt.
Borsozzuk meg, esetleg sózzuk (vigyázat! a csülök is sós), s nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára.
0 hozzászólás