Babgulyás hozzávalók:

4-5 személyre:

30 dkg nagy szemű szárazbab

1 fej vöröshagyma

8-10 dkg füstölt szalonna

liszt

pirospaprika

só, őrölt bors

füstölt csülök vagy debreceni

Babgulyás elkészítése:

A szalonnát vágjuk kis kockákra, süssük ki a zsírját, s azon lassan pirítsuk meg az apróra vágott hagymát.

Amikor a hagyma színesedni kezd, szitáljunk rá egy-két evőkanálnyi lisztet, s 1-2 percig kevergetve pirítsuk tovább.

Szórjunk bele egy kávéskanálnyi pirospaprikát, majd keverjük hozzá az előkészített babot.

Öntsük fel körülbelül 2,5 liter vízzel, s ekkor tegyük bele a debreceni kolbászt, vagy a darabokra vágott füstölt csülköt.

Borsozzuk meg, esetleg sózzuk (vigyázat! a csülök is sós), s nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára.

Babgulyás egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc