Bableves paradicsomlével hozzávalók:

1 paszternák

1 evőkanál leves koncentrátum

1 hagyma

olaj

1/4 kg bab

1 köteg zellerlevél

1 l paradicsomlé

Bableves paradicsomlével elkészítése:

A babot kiválogatjuk és néhány órára vízbe áztatjuk. Felfőzzük és lemossuk hideg vízzel. Egy paszternákkal és egy egész hagymával együtt feltesszük főni. Alacsony lángon egy órát főzzük. Ízlés szerint sózzuk. Hozzáadunk egy evőkanál leves koncentrátumot, hogy jó ízt kölcsönözzön az ételnek.

Mikor a bab megfőtt ráöntünk egy liter paradicsomlét és beletesszük az apróra vágott zellert és az olajat. Újra felfőzzük és egy perc főzés után, levesszük a tűzről.

Hidegen tálaljuk, hagymával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc