Bacon kalodában sült pórés nyúlpástétom hozzávalók:
fél kg nyúlhús kicsontozva
fél kg nyúl máj
szeletelt füstölt bacon
1 szál póréhagyma
1 szál friss kakukkfű
tengeri só
frissen őrölt bors
A páchoz:
fél dl száraz fehérbor
1 evőkanál konyak
1-2 fej salotta hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 bouquet garni (friss fűszernövényekből összeállított ízesítő csokor, petrezselyemzöld, kakukkfű, babérlevél és turbolya, amit a póréhagyma zöld héjába csomagolok és zsineggel összekötök)
Bacon kalodában sült pórés nyúlpástétom elkészítése:
A nyúlhúst csíkokra vágjuk és bepácoljuk. Adunk hozzá egy-két kanál olívaolajat, kakukkfüvet, aprított turbolyát és salottát, egy babérlevelet, frissen őrölt borsot, egy evőkanálnyi konyakot és 4 evőkanál fehérbort. Összekeverjük, lefedjük és másnapig hagyjuk a hűtőben pihenni.
A nyúlhúst a pácból kivesszük és lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk, majd a felét belehelyezzük a baconnal kibélelt terrine formába. Rátesszük a nyúl máját, a póréhagymát, majd a maradék nyúlhúst, ráhajtjuk a bacon szeletek kilógó részeit, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre.
Bacon kalodában sült pórés nyúlpástétom egyéb:
Hidegen, a formából kivéve.
0 hozzászólás