Bacon kalodában sült pórés nyúlpástétom hozzávalók:

fél kg nyúlhús kicsontozva

fél kg nyúl máj

szeletelt füstölt bacon

1 szál póréhagyma

1 szál friss kakukkfű

tengeri só

frissen őrölt bors

A páchoz:

fél dl száraz fehérbor

1 evőkanál konyak

1-2 fej salotta hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 bouquet garni (friss fűszernövényekből összeállított ízesítő csokor, petrezselyemzöld, kakukkfű, babérlevél és turbolya, amit a póréhagyma zöld héjába csomagolok és zsineggel összekötök)

Bacon kalodában sült pórés nyúlpástétom elkészítése:

A nyúlhúst csíkokra vágjuk és bepácoljuk. Adunk hozzá egy-két kanál olívaolajat, kakukkfüvet, aprított turbolyát és salottát, egy babérlevelet, frissen őrölt borsot, egy evőkanálnyi konyakot és 4 evőkanál fehérbort. Összekeverjük, lefedjük és másnapig hagyjuk a hűtőben pihenni.

A nyúlhúst a pácból kivesszük és lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk, majd a felét belehelyezzük a baconnal kibélelt terrine formába. Rátesszük a nyúl máját, a póréhagymát, majd a maradék nyúlhúst, ráhajtjuk a bacon szeletek kilógó részeit, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre.

Bacon kalodában sült pórés nyúlpástétom egyéb:

Hidegen, a formából kivéve.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc