Bakonyi sertésszelet gombával hozzávalók:

60 dkg sovány sertés vagy csirkehús

20 dkg gomba

3 evőkanál olaj

4 dkg liszt

2 dl sovány tejföl

1 kiskanál pirospaprika

Bakonyi sertésszelet gombával elkészítése:

Mártsuk be a hús mindkét oldalát lisztbe és süssük meg. Ugyanebben az olajban pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a paprikát és a szeletelt gombát.

Pár percig kevergessük. Adjunk hozzá 2 dl vizet és hozzuk forrásba. Ezt a lét öntsük a hússzeletekre és pároljuk meg. Sűrítsük a tejfölben elkevert liszttel.

Galuskával, vagy tojásos nokedlivel tálaljuk.

Bakonyi sertésszelet gombával egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc