Balatoni halászlé hozzávalók:

1000 g apróhal ( kárász, keszeg, törpeharcsa )

1500 g ponty

1200 g harcsa

100 g zsír

400 g (nem friss) vöröshagyma

60 g házi pirospaprika

2 gerezd fokhagyma

2 db zöldpaprika

1 db paradicsom

1 db krumpli

pár szem erős paprika

Balatoni halászlé elkészítése:

A halakat megtisztítom, fejükből eltávólítom a keserü fogat, farkukat, uszonyaikat levágom. A ponty és a harca húsát leszedem a törzsről, felszeletelem, beírdalom, megsózom és a felhasználásig félreteszem.

A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom és a zsírban megfonnyasztom, hozzáadom a pirospaprika 2/3-át, és azonnal feleresztem kb.3.5 l vízzel.

Az apróhalakat, halak fejét, kárkászát, uszonyait, farkát, zöldpaprikát, a paradicsomot, zúzott fokhagymát, és a megtisztított negyedekbe vágott krumplit hozzáadom, sózom és addig főzöm mig a halhús leválik a törzsről. Átpaszirozom, és felforralom, ha sürű akkor vizzel felhigítom.

Az elkészült alaplébe belerakom a lesózott pontyot, és a harcsát, ( ha van akkor a belsőséget is) az erős paprikát. Amikor felforrt, beleteszem a maradék pirospaprikát, ha szükséges akkor sózom és erős paprikával ízesítem.

10 percnyi forralást követően tűzforrón tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc