Bálnaszem hozzávalók:

40 dkg liszt

25 dkg porcukor

25 dkg margarin

1 sütőpor

4 tojássárgája

pici tej

2 kanál kakaó

40 dkg mák

40 dkg cukor

vaníliás puding

1 margarin

tortadara

Bálnaszem elkészítése:

A bálnaszemhez 40 dkg lisztet, 25 dkg porcukrot, 25 dkg margarint 1 sütõporral, 4 tojássárgájával, pici tejjel eldolgozok.

Felét tepsibe nyújtom, a másikba 2 kanál kakaót teszek.

A kakaósból pici golyókat formázok, közepükbe diót nyomok. 40 dkg mákot, 20 dkg cukrot tejjel leforrázok. A felvert tojáshabot a mákhoz keverem és rákenem a tésztára. Rárakom a golyókat és megsütöm.

Vaníliás pudingból krémet készítek és 1 margarinnal kikevert 20 dkg cukorhoz adom.

A süteményre kenem, tortadarával díszítem.

Bálnaszem egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc