Bambuszrügy csípős húsmártással hozzávalók:

35 dkg friss vagy konzerv bambuszrügy

3 evőkanál olaj

1,5 evőkanál zsír

10 dkg darált sertéshús

2 gerezd zúzott fokhagyma

2 evőkanál szójaszósz

2 zöldhagyma

1,5 evőkanál hojszin-szósz

1 teáskanál cukor

1 teáskanál chili-szósz

1,5 evőkanál paradicsompüré

4 evőkanál csontlé

2 evőkanál fehér bor

2 teáskanál szezámolaj

Bambuszrügy csípős húsmártással elkészítése:

A friss bambuszhajtásnak le kell hámozni a külső kérgét, és negyven percig főzni egy-két csöves chili-paprikával, ami segít elvenni a kesernyés ízét. A konzerv bambuszrügyet azonnal használhatjuk.

Vágjuk 3-4 cm-es ék alakú darabokra, aztán forrósítsuk meg az olajat egy serpenyőben, és szórjuk bele. Két és fél percig pirítsuk, majd vegyük ki.

Olvasszunk zsírt a serpenyőben, és adjuk hozzá a darált húst, a fokhagymát és a zöldhagymát. Pirítsuk 4 percig. Adjuk hozzá a szójaszószt, a hojszin-szószt, a chili-szószt, a cukrot és a paradicsompürét. Jól keverjük el, majd öntsük hozzá a fehér bort.

Tegyük vissza a bambuszrügyet, keverjük össze, majd fedjük le, és gyenge tűzön pároljuk 7-8 percig. Keverjük bele a szezámolajat, és forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc