Bánsági spenótos rizsfasírt hozzávalók:
rizs
spenót
olaj
1 zöldhagyma
petrezselyem
szerecsendió
3 tojás
só ízlés szerint
zsemlemorzsa
sajt (10 dkg)
Bánsági spenótos rizsfasírt elkészítése:
A rizst 20 percig főzd sós vízben.
Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, süsd benne a hagymát 1 percig, majd öntsd ki egy tálba a spenóttal és rizzsel együtt.
Adj hozzá petrezselymet, szerecsendiót, tojást, majd ízesítsd.
Formázz gombócokat belőle, és hagyd hűlni 20 percig.
Mindegyikbe nyomj egy darabka sajtot, és formázd fasírt formává.
Forgasd meg zsemlemorzsában, majd 20 percre tedd be a hűtőbe.
A hagyma párolásából megmaradt olajban süsd meg a fasírtokat. Minden oldalán süsd 3 percig.
0 hozzászólás