Barackos csirkemell tepsiben hozzávalók:

4 nagy csirkemell filé (kb 1 cm vastagságú)

2 barack és a leve (friss vagy kompót)

fahéj ízlés szerint

só, bors

Barackos csirkemell tepsiben elkészítése:

A húsokat jól megsózzuk, majd teszünk rá egy kis borsot, fahéjat és baracklevet. Ebben a pácban hagyjuk állni 15-20 percet.

Miután a pácból kivesszük, kevés olajjal megkenjük, de vigyázzunk, hogy ne mossuk le vele a fűszereket, majd sütőpapíros tepsibe tesszük és közepes lángon addig sütjük, míg megpuhul.

Kivesszük a sütőből és minden szeletre teszünk egy fél barackot. Lehet kevesebb barackot is tenni ha a csirkemell filé kisebb. A barack körülbelül a hús felét kell betakarja.

A barackra is szórunk egy kevés fahéjat, majd visszatesszük a sütőbe körülbelul 3-4 percre.

Barackos csirkemell tepsiben egyéb:

Fel lehet tálalni tepsis vagy hasábburgonyával, burgonya pürével, különféle salátákkal vagy rizzsel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc