Barackos rizskehely hozzávalók:

4 dl tej

120 g kristálycukor

1/2 citrom héja és leve

vanília rúd

120 g kerek szemű rizs

500 g sárgabarack

1 dl fehérbor

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet szegfűszeg

1 evőkanál étkezési keményítő

3 dl tejszín

1 evőkanál pisztácia

4 citromfű bóbita

Barackos rizskehely elkészítése:

A barackos rizskehelyhez a tejet felforraljuk 40 g kristálycukorral, kétujjnyi citromhéjjal, 1 csipet sóval, a felhasított vanília rúddal és a belőle kikapart péppel. Beleszórjuk a leöblített rizst, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve puhára főzzük (20perc). Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Végül kiemeljük belőle a vaníliarudat és a citromhéjat.

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. 80 g kristálycukrot aranybarnára pirítunk, felöntjük borral és 2 evőkanálcitromlével Beletesszük a barackot, megszórjuk fűszerekkel és élénk tűzön 2-3percig főzzük. Hozzáadjuk a 2 evőkanál hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak összeforraljuk (1perc), majd jeges hideg vízbe állítva kihűtjük. 8-12 felezett barackot félreteszünk a díszítéshez.

Majd 2 dl tejszínt kemény habbá verünk. A rizshez keverjük a maradék 1 dl veretlen, majd a habbá vert tejszínt.

A barackmártással felváltva rétegesen 4 szépséges kehelybe, tálkába simítjuk és legalább 2 órára behűtjük.

Tálaláskor a félretett barackkal, pisztáciával és citromfűbóbitákkal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc