Bárányfasírt aprólékból hozzávalók:

bárány belsőség és hártya (1,5 kg)

4 közepes hagyma

6 csokor zöldhagyma (300 g)

1 csokor kapor

3 tojás

8 evőkanál olaj

só, bors

Bárányfasírt aprólékból elkészítése:

Mosd meg a belsőségeket és a hártyát. A hártyát áztasd vízben 30-40 percen keresztül.

Tisztítsd meg, mosd meg és vágd apróra a hagymát és a zöldeket.

Tedd már forrásban lévő, sózott vízbe a belsőségeket főni. Távolítsd el a habot és hagyd kihűlni. Vágd darabokra és párold meg a hagymával 4 evőkanál olajban.

Miután kihűlt, daráld le húsdarálóval és keverd össze a felvert tojásokkal, egy kis sóval, borssal és a felaprított zöldekkel.

Töltsd meg a hártyát ezzel a keverékkel, hajtsd össze, helyezd a tepsibe a maradék olajjal és tedd sütőbe közepes hőfokra kb. 25 percre.

Bárányfasírt aprólékból egyéb:

Hagyd kicsit hűlni, majd vágd szeletekre. Tálalhatod melegen vagy hidegen, magában, körettel vagy salátával.

A bárányfasírt receptet sava laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc