Barátnők narancsos gesztenyekrémhabja hozzávalók:

50 dkg gesztenyemassza

1 dl rum

1 dl tejszín

2 db narancs

4 dl tejszín

cukor

babapiskóta

díszítőanyagok

Barátnők narancsos gesztenyekrémhabja elkészítése:

A barátnők narancsos gesztenyekrémhabjához a narancs héját lereszeljük. A gesztenyemasszát villával összetörjük. Az összes alkotórészt (itt csak az 1 dl tejszínt használjuk fel) habosra kikeverjük villával vagy lyukas fakanállal. 1/2 órán át hagyjuk pihenni, eközben.

A tejszínt felverjük habnak kevés cukorral, és a hab felét is a gesztenyéhez keverjük. Csak ovatosan, hogy a hab össze ne essen!

A desszertpoharakat alul és oldalt kibéleljük hámozott és vékonyan felszeletelt narancsszeletekkel. Belepakoljuk a gesztenyehabot, fogyasztás előtt megtömjük tejszínhabbal, beleszúrkálunk néhány babapiskótát, díszítő anyagot és ham-ham.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc