Barátnők narancsos gesztenyekrémhabja hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza
1 dl rum
1 dl tejszín
2 db narancs
4 dl tejszín
cukor
babapiskóta
díszítőanyagok
Barátnők narancsos gesztenyekrémhabja elkészítése:
A barátnők narancsos gesztenyekrémhabjához a narancs héját lereszeljük. A gesztenyemasszát villával összetörjük. Az összes alkotórészt (itt csak az 1 dl tejszínt használjuk fel) habosra kikeverjük villával vagy lyukas fakanállal. 1/2 órán át hagyjuk pihenni, eközben.
A tejszínt felverjük habnak kevés cukorral, és a hab felét is a gesztenyéhez keverjük. Csak ovatosan, hogy a hab össze ne essen!
A desszertpoharakat alul és oldalt kibéleljük hámozott és vékonyan felszeletelt narancsszeletekkel. Belepakoljuk a gesztenyehabot, fogyasztás előtt megtömjük tejszínhabbal, beleszúrkálunk néhány babapiskótát, díszítő anyagot és ham-ham.