Bazsalikomos bagett hozzávalók:

600 g liszt

200 g sós túró

200 ml langyos víz

30 g élesztő

25 g vaj

bazsalikom

1 tojás

1 kiskanál só

1 kiskanál cukor

apróra vágott oliva

Bazsalikomos bagett elkészítése:

Feloldjuk a langyos vízben az élesztőt, a sóval és a cukorral. 2 kanál liszttel összekeverjük, kelni hagyjuk 10 percet. Közben megolvasztjuk a vajat. 10 perc után jön a többi liszt, a túró, a bazsalikom, az olvaszott vaj és az olivabogyók. Összekeverünk mindent és gyúrunk egy megfelelő keménységű tésztát. 30 percet kelni hagyjuk. Kettőbe osztjuk és bagetteket formázunk. Tepsibe tesszük, sütőpappirra, 150 fokra előmelegített sőtübe, kb. 25 percet.

Russe salátával tálaljuk ezt a finom kenyér bagettet.

A bazsalikomos bagett receptet droopina ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc