Bazsalikomos bagett hozzávalók:
600 g liszt
200 g sós túró
200 ml langyos víz
30 g élesztő
25 g vaj
bazsalikom
1 tojás
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
apróra vágott oliva
Bazsalikomos bagett elkészítése:
Feloldjuk a langyos vízben az élesztőt, a sóval és a cukorral. 2 kanál liszttel összekeverjük, kelni hagyjuk 10 percet. Közben megolvasztjuk a vajat. 10 perc után jön a többi liszt, a túró, a bazsalikom, az olvaszott vaj és az olivabogyók. Összekeverünk mindent és gyúrunk egy megfelelő keménységű tésztát. 30 percet kelni hagyjuk. Kettőbe osztjuk és bagetteket formázunk. Tepsibe tesszük, sütőpappirra, 150 fokra előmelegített sőtübe, kb. 25 percet.
Russe salátával tálaljuk ezt a finom kenyér bagettet.
A bazsalikomos bagett receptet droopina ajánlotta.
0 hozzászólás