Bazsalikomos kenyér hozzávalók:

600 g liszt

200 g sós túró

200 ml langyos tej

30 g élesztő

25 g vaj

bazsalikom

1 tojás

1 kiskanál só

1 kiskanál cukor

néhány apróra vágott olivabogyó

Bazsalikomos kenyér elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben feloldjuk a cukorral és sóval. Hozzákeverünk 2 evőkanál lisztet és 10 percig hagyjuk kelni. Közben megolvasztjuk a vajat. 10 perc után az élesztős liszthez hozzáadjuk a maradék lisztet, a túrót, bazsalikomot, olvasztott vajat és olivabogyót. Addig gyúrjuk, amíg közepesen kemény lesz a tészta. 30 percig hagyjuk meleg helyen kelni. Mikor megkelt, a tészát két részre osztjuk és kenyér alakúra formázzuk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, beletesszük a kenyereket és megkenjük őket a felvert tojással. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre.

Salátával tálaljuk vagy szendvics kenyérként használjuk.

A bazsalikomos kenyér receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc