Bazsalikomos kenyér hozzávalók:
600 g liszt
200 g sós túró
200 ml langyos tej
30 g élesztő
25 g vaj
bazsalikom
1 tojás
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
néhány apróra vágott olivabogyó
Bazsalikomos kenyér elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben feloldjuk a cukorral és sóval. Hozzákeverünk 2 evőkanál lisztet és 10 percig hagyjuk kelni. Közben megolvasztjuk a vajat. 10 perc után az élesztős liszthez hozzáadjuk a maradék lisztet, a túrót, bazsalikomot, olvasztott vajat és olivabogyót. Addig gyúrjuk, amíg közepesen kemény lesz a tészta. 30 percig hagyjuk meleg helyen kelni. Mikor megkelt, a tészát két részre osztjuk és kenyér alakúra formázzuk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, beletesszük a kenyereket és megkenjük őket a felvert tojással. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre.
Salátával tálaljuk vagy szendvics kenyérként használjuk.
A bazsalikomos kenyér receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás