Bécsi piskótatorta hozzávalók:

Tésztához:

1 doboz babapiskóta

Krémhez:

2 dl tej

1 csomag csokoladé ízű pudingpor

2 csomag vanílias cukor

4 evőkanál kakaó

20-25 dkg porcukor

2-3 evőkanál rum

35 dkg margarin

2 dl tejszín

Bécsi piskótatorta elkészítése:

A pudingport a vanílias cukorral, a kakaóval és a tejjel kikeverjük, rummal ízesítjük.

A margarint a porcukorral habosra verjük, összekeverjuk a pudingporral. Egy püspokkenyérformát folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítjük, majd az aljára krémet teszünk.

A krém tetejére a forma hosszában egymással párhuzamosan babapiskótákat fektetünk, újra krém következik, majd babapiskóta és végül krém.

A formát ezután egy napra a hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt a bécsi piskótatortát egy hosszú tálra borítjuk, a folpackot levesszük, vizes késsel a felületet elsimítjuk, tetejét cukorral felvert tejszínnel díszítjuk.

A süteményt keksszel is készíthetjük, és hőálló tálba is lerakhatjuk.

Szeleteléskor a babapiskóta fehér pöttynek látszik a barna krémben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc