Bécsi piskótatorta hozzávalók:
Tésztához:
1 doboz babapiskóta
Krémhez:
2 dl tej
1 csomag csokoladé ízű pudingpor
2 csomag vanílias cukor
4 evőkanál kakaó
20-25 dkg porcukor
2-3 evőkanál rum
35 dkg margarin
2 dl tejszín
Bécsi piskótatorta elkészítése:
A pudingport a vanílias cukorral, a kakaóval és a tejjel kikeverjük, rummal ízesítjük.
A margarint a porcukorral habosra verjük, összekeverjuk a pudingporral. Egy püspokkenyérformát folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítjük, majd az aljára krémet teszünk.
A krém tetejére a forma hosszában egymással párhuzamosan babapiskótákat fektetünk, újra krém következik, majd babapiskóta és végül krém.
A formát ezután egy napra a hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt a bécsi piskótatortát egy hosszú tálra borítjuk, a folpackot levesszük, vizes késsel a felületet elsimítjuk, tetejét cukorral felvert tejszínnel díszítjuk.
A süteményt keksszel is készíthetjük, és hőálló tálba is lerakhatjuk.
Szeleteléskor a babapiskóta fehér pöttynek látszik a barna krémben.
0 hozzászólás