Bekri meze (Boros-fokhagymás marhapörkölt) hozzávalók:

2 kg marhahús (borjú)

2-3 evőkanál vaj

2-3 közepes fej apróra vágott hagyma

1 babérlevél

fahéj

bors

kakukkfű

2 gerezd zúzott fokhagyma

2-3 csésze száraz vörösbor

1 evőkanál paradicsompaszta (paradicsomszósz)

3-4 darab kisebb paradicsom

petrezselyem

só, bors

különböző sülthöz való fűszerek

Bekri meze (Boros-fokhagymás marhapörkölt) elkészítése:

Mindenekelőtt, alaposan megmossuk a húst, majd nagyobb darabokra vágjuk.

A hagymát forró vajban megpároljuk, hozzáadjuk a húst és az összes fűszert, majd hagyjuk egy keveset főni (sülni).

Ezt követően hozzáadjuk a bort, a paradicsompasztát, a paradicsomot és a petrezselymet.

Fedjük le és főzzük, körülbelül másfél órán keresztül.

Ha a mártás túl vékony, sűrítsük egy kevés borral kikevert liszttel.

Bekri meze (Boros-fokhagymás marhapörkölt) egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc