Bekri meze (Boros-fokhagymás marhapörkölt) hozzávalók:
2 kg marhahús (borjú)
2-3 evőkanál vaj
2-3 közepes fej apróra vágott hagyma
1 babérlevél
fahéj
bors
kakukkfű
2 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 csésze száraz vörösbor
1 evőkanál paradicsompaszta (paradicsomszósz)
3-4 darab kisebb paradicsom
petrezselyem
só, bors
különböző sülthöz való fűszerek
Bekri meze (Boros-fokhagymás marhapörkölt) elkészítése:
Mindenekelőtt, alaposan megmossuk a húst, majd nagyobb darabokra vágjuk.
A hagymát forró vajban megpároljuk, hozzáadjuk a húst és az összes fűszert, majd hagyjuk egy keveset főni (sülni).
Ezt követően hozzáadjuk a bort, a paradicsompasztát, a paradicsomot és a petrezselymet.
Fedjük le és főzzük, körülbelül másfél órán keresztül.
Ha a mártás túl vékony, sűrítsük egy kevés borral kikevert liszttel.
0 hozzászólás