Bélszínszeletek Godard módra hozzávalók:

4-5 személyre

80 dkg tisztított bélszín

3 dkg só

1 g törött bors

15 dkg zsír

15 dkg libamáj

15 dkg gomba

15 dkg borjúmirigy

5 db zsemle

5 dkg vaj

3 dl madeira-mártás

(szalmaburgonya)

Bélszínszeletek Godard módra elkészítése:

A Godard bélszínszeletekhez a jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk.

Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk.

A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból.)

A burjúmirigyet 10 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük és utána nagyobb kockákra vágjuk. Hasonló kockákra vágjuk a libamájat és a gombát is.

Egy serpenyőben vajjal kissé átpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a libamájat és a borjúmirigyet, megsózzuk, borsozzuk, majd néhány percnyi pirítás után ráöntjük a madeira-mártást és ezzel jól felforraljuk.

Tálalásnál a tál közepére tesszük a zsemleszeleteket, rátesszük a bélszínszeleteket és a tetejére – egyenlően elosztva – elhelyezzük a ragut. Köretnek a tál két végére szalmaburgonyát halmozunk.

Bélszínszeletek Godard módra egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc