Berni szeletek hozzávalók:

6-8 személyre

1 kis cca. 90 dkg-os sózott marhanyelv

20 dkg szárazbab

2 1/2 liter víz

2 fej vöröshagyma

1 babérlevél

1 sárgarépa

1 darab zeller

2 evőkanálnyi só

50 dkg marhahús

1 evőkanálnyi margarin

25 dkg füstöltszalonna

30 dkg nyelvből készült kolbász

Berni szeletek elkészítése:

A berni szeletekhez a nyelvet egy éjszakára tedd vízbe, s ugyanakkor külön áztasd be a babot is. A vizet forrald fel a szegfűszeggel, egy egész vöröshagymával, a répával, a babérral és a zellerrel, majd tedd bele a nyelvet, s főzd mintegy 2 órán át. Ekkor add hozzá a marhahúst, szórd meg 2 evőkanálnyi sóval, s főzd lassú tűzön további 2 órát. Amikor a nyelv vége már megpuhult, vedd ki, húzd le a „héját” (azaz a rücskös bőrét), majd a nyelvet tedd vissza a húslevesbe.

Egy evőkanálnyi margarint hevíts fel egy serpenyőben, párolj meg benne egy fej apróra vágott hagymát, majd tedd bele az előáztatott és lecsorgatott babot. Add hozzá a szalonnát, majd öntsd fel 1/2 liter húslevessel, s fedő alatt főzd 50 percig. Ekkor add hozzá a kolbászt, s főzd további 30 percig.

Tálaláskor a babot tedd előmelegített tányérra, s arra fektesd a felszeletelt húsfélét. Jól illik hozzá a vágott snidlinggel megszórt, főtt sósburgonya.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 300 perc