Bevert tojás hadik módra hozzávalók:

2-4 személyre

5 tojás

40 dkg sertéshús

1 zsemle

1 csomó zöldpetrezselyem

zsír

bors

tejszínes gombamártás

Bevert tojás hadik módra elkészítése:

Négy bevert tojást készítünk, és tálalásig félretesszük. Közben sertéshúst darálunk, hozzátesszük az áztatott, kicsavart zsemlét, és összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk és vajban megfuttatott, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd hozzáütjük az ötödik tojást, és jól elkeverjük.

A vagdalt húsból kissé kimélyített szép egyforma pogácsákat készítünk talapzatnak a tojások alá, és azokat forró zsírban piros ropogósra sütjük. A húspogácsákat előmelegített tálra helyezzük, mindegyikre egy-egy bevert tojást teszünk, majd leöntjük forró tejszínes gombamártással. A tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel hintjük meg.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc