Birkacsorba hozzávalók:

½ kg birkahús

2 szál sárgarépa

1 hagyma

½ zeller gumó

½ szál paszternák

1 krumpli (burgonya)

2-3 paradicsom

½ liter káposztalé

1 köteg petrezselyemzöld

1 köteg kapor

2 liter víz

2 tojás

Birkacsorba elkészítése:

A húst leforrázzuk, majd hideg vízben jól átmossuk és közepes nagyságú kockákra vágjuk.

2 liter vízbe, közepes lángon odatesszük főni.

Amikor elkezd zubogni, leszedjük a habját, fedőt teszünk rá és tovább főzzük.

Ha felére lefőtt a leve, hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra felaprított zöldséget.

Amikor a hús jól megpuhult, beletesszük a paradicsomot vagy paradicsomlevet és még 5-10 percet főni hagyjuk.

Egy edényben megfőzzük a fél liter káposztalevet, leszedjük a habját, aztán beleöntjük a levesbe és  még 10-15 percet főzzük, majd levesszük a fazekat a tűzről.

Birkacsorba egyéb:

Tojássárgájával besűrítjük és a tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet és kaprot szórunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc