Birkacsorba hozzávalók:
½ kg birkahús
2 szál sárgarépa
1 hagyma
½ zeller gumó
½ szál paszternák
1 krumpli (burgonya)
2-3 paradicsom
½ liter káposztalé
1 köteg petrezselyemzöld
1 köteg kapor
2 liter víz
2 tojás
Birkacsorba elkészítése:
A húst leforrázzuk, majd hideg vízben jól átmossuk és közepes nagyságú kockákra vágjuk.
2 liter vízbe, közepes lángon odatesszük főni.
Amikor elkezd zubogni, leszedjük a habját, fedőt teszünk rá és tovább főzzük.
Ha felére lefőtt a leve, hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra felaprított zöldséget.
Amikor a hús jól megpuhult, beletesszük a paradicsomot vagy paradicsomlevet és még 5-10 percet főni hagyjuk.
Egy edényben megfőzzük a fél liter káposztalevet, leszedjük a habját, aztán beleöntjük a levesbe és még 10-15 percet főzzük, majd levesszük a fazekat a tűzről.
Birkacsorba egyéb:
Tojássárgájával besűrítjük és a tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet és kaprot szórunk.
0 hozzászólás