Birsalmadzsem hozzávalók:

2 kg birsalma

1 kg cukor

2 citrom

1 vaníliarúd vagy aroma

pár db szegfűszeg

pár db csillagánizs

Birsalmadzsem elkészítése:

A birsalmákat megmossuk, felszeleteljük és meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljanak meg.

Külön összekeverünk 1 kg cukrot 2 pohár vízzel, 2 citrom levével, egy kanál vaníliaaromával, csillagánizzsal és szegfűszeggel. Közepes tűzön hagyjuk összeérni az ízeket.

Mikor valamennyire besűrűsödött, hozzáadjuk a birsalmákat és hagyjuk teljesen besűrűsödni. Természetesen miközben fő, kóstolgatjuk, míg elégedettek nem leszünk az ízével és az állagával.

Tésztákhoz, krémekhez használhatjuk, vagy magában kenyérrel is fogyaszthatjuk.

 

A birsalmadzsem receptjét raducristiana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc