Birsalmasajt hozzávalók:
1 kg kisebb méretű birsalma
1/2 kg alma
10 dkg kristálycukor
Birsalmasajt elkészítése:
Töröld meg a birsalmákat, szeld őket négybe, vágd ki a magházukat, tedd egy edénybe és fedd le vízzel.
Add hozzá a megmosott és négybe vágott almákat és főzd, amíg megpuhulnak.
Szűrd le a folyadékot, passzírozd át a gyümölcsöket egy szitán és keverd össze a pürét vele azonos mennyiségű cukorral.
Tedd vissza a pürét és a cukrot a fazékba és főzd nagyon kicsi lángon, folyamatosan kevergetve, amíg jól besűrűsödik.
Amikor a pép jól összeállt, borítsd a benedvesített deszkára és nyújts késsel egy 1 cm-es lapot.
Hagyd száradni 2 napig. Szárazon vágj rombuszokat, forgasd meg kristálycukorban és hosszabb ideig is tárolhatod.
Sütemények díszítéséhez használhatod.