Birsalmasajt hozzávalók:

1 kg kisebb méretű birsalma

1/2 kg alma

10 dkg kristálycukor

Birsalmasajt elkészítése:

Töröld meg a birsalmákat, szeld őket négybe, vágd ki a magházukat, tedd egy edénybe és fedd le vízzel.

Add hozzá a megmosott és négybe vágott almákat és főzd, amíg megpuhulnak.

Szűrd le a folyadékot, passzírozd át a gyümölcsöket egy szitán és keverd össze a pürét vele azonos mennyiségű cukorral.

Tedd vissza a pürét és a cukrot a fazékba és főzd nagyon kicsi lángon, folyamatosan kevergetve, amíg jól besűrűsödik.

Amikor a pép jól összeállt, borítsd a benedvesített deszkára és nyújts késsel egy 1 cm-es lapot.

Hagyd száradni 2 napig. Szárazon vágj rombuszokat, forgasd meg kristálycukorban és hosszabb ideig is tárolhatod.

Sütemények díszítéséhez használhatod.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc