Bocconotti hozzávalók:

100 g lágy vaj

1 tojás

1 tojássárga

2 evőkanál porcukor

vanília aroma

1 csipet só

10 g élesztő

1 evőkanál tej

200-250 g liszt

Töltelék

csoki vagy lekvár

Dekor

porcukor

Bocconotti elkészítése:

A bocconottihoz felverjük a tojásokat a cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a vanília aromát, a sót és a tejben feloldott élesztőt. A végén hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk amíg megfelelő tésztát kapunk. 20-30 percig hagyjuk kelni. Lisztet szórunk a deszkára és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Kerek formákra szaggatjuk. Egy karikának a közepére tölteléket teszünk és betakarjuk még egy karikával. A széleket jól összenyomjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Egy kikent és lisztezett tepsibe belehelyezzük a süteményeket és 20-25 percre betesszük az előmelegített sütőbe.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

A bocconotti receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc