Bocconotti hozzávalók:
100 g lágy vaj
1 tojás
1 tojássárga
2 evőkanál porcukor
vanília aroma
1 csipet só
10 g élesztő
1 evőkanál tej
200-250 g liszt
Töltelék
csoki vagy lekvár
Dekor
porcukor
Bocconotti elkészítése:
A bocconottihoz felverjük a tojásokat a cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a vanília aromát, a sót és a tejben feloldott élesztőt. A végén hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk amíg megfelelő tésztát kapunk. 20-30 percig hagyjuk kelni. Lisztet szórunk a deszkára és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Kerek formákra szaggatjuk. Egy karikának a közepére tölteléket teszünk és betakarjuk még egy karikával. A széleket jól összenyomjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Egy kikent és lisztezett tepsibe belehelyezzük a süteményeket és 20-25 percre betesszük az előmelegített sütőbe.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A bocconotti receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás