Bodzás nektarin sorbet hozzávalók:

4 dl fagyi alap

2 db nektarin

1/2 citrom leve

1 evőkanál cukor (nyers nád)

2 dl bodzaszörp

1 dl víz

Bodzás nektarin sorbet elkészítése:

Ha természetes, nyers cukorral készítjük, akkor diétába is beilleszthető, könnyen és számtalan variációban elkészíthető csemege.

1. a nektarint mossuk és pucoljuk meg, majd a magját eltávolítva kockázzuk a botmixer táljába

2. adjuk hozzá a többi összetevőt és pürésítsük csomómentesre

3. adagoljuk a formákba és fagyasszuk ki (kb. 6 óra)

Praktikák

– más gyümölccsel is készíthető

– víz helyett borral is készíthető

– ha jégkrémet szeretnénk tejszínnel, vagy kókusz tejszínnel is készíthetjük víz helyett

 

A bodzás nektarin sorbet receptjét Receptműves ajánlotta!

Bodzás nektarin sorbet egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 10 perc