Boglyas Kata hozzávalók:

Tészta

50 dkg liszt

20 dkg margarin

15 dkg cukor

5 egész tojás

fél csomag sütőpor

tejföl

1 csomag vaníliás cukor

zsír

porcukor

Töltelék

20 dkg dió

5 evőkanál baracklekvár vagy málnalekvár

10 dkg cukor

1 evőkanál rum vagy rumeszencia

Boglyas Kata elkészítése:

A liszt közepére ütjük a tojássárgáját, margarinnal, sütőporral, cukorral, tejföllel kemény tésztát gyúrunk, amelyet kétfelé osztunk.

Az egyik felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, rárakjuk a tölteléket: a tojások fehérjét kemény habbá verjük, jól elkeverjük a cukorral, a darált dióval, lekvárral és rummal.

Ráöntjük a tepsiben levő tészta tetejére, és a tészta másik felét egyenletesen, nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.

Közepes tűzön sütjük, ha kihűlt, kockákra vágjuk, és megszórjuk porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc