Boglyas Kata hozzávalók:
Tészta
50 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg cukor
5 egész tojás
fél csomag sütőpor
tejföl
1 csomag vaníliás cukor
zsír
porcukor
Töltelék
20 dkg dió
5 evőkanál baracklekvár vagy málnalekvár
10 dkg cukor
1 evőkanál rum vagy rumeszencia
Boglyas Kata elkészítése:
A liszt közepére ütjük a tojássárgáját, margarinnal, sütőporral, cukorral, tejföllel kemény tésztát gyúrunk, amelyet kétfelé osztunk.
Az egyik felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, rárakjuk a tölteléket: a tojások fehérjét kemény habbá verjük, jól elkeverjük a cukorral, a darált dióval, lekvárral és rummal.
Ráöntjük a tepsiben levő tészta tetejére, és a tészta másik felét egyenletesen, nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
Közepes tűzön sütjük, ha kihűlt, kockákra vágjuk, és megszórjuk porcukorral.
0 hozzászólás