Böjti tök csorba hozzávalók:

5 liter leves

1-2 db zöld-, piros-, vagy sárga paprika

1 db nagyobb fej hagyma, és 1 db kisebb fej hagyma

½ zeller gyökér

1 db petrezselyem

2 db sárgarépa

4 db közepes burgonya

1 kötés lestyán

1 kötés petrezselyemzöld

2-3 db tök

sűrített paradicsom

korpacibere

olaj

Böjti tök csorba elkészítése:

1. változat: Apróra vágjuk a paprikát, egy fél fej hagymát, a zellert, a petrezselymet, valamint a sárgarépát, és olívaolajban megpörköljük. Kis tűzön pörköljük, hogy a sárgarépa is megpuhuljon. Hozzáadjuk a többi zöldséget is, a tök kivételével, és az egészet feltöltjük vízzel. Megfőzzük a zöldségeket (a paprika, ha megpuhult, akkor a többi zöldség is megfőtt), majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a korpaciberét és a tököt. Addig főzzük, amíg a tök is megfő, akkor hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a lestyánt. Végül a reszelő legkisebb lyukain lereszeljük a kisebbik hagymát, és beletesszük a levesbe. Levesszük a tűzről az edényt, és díszítésként egy kevés petrezselyemzölddel és lestyánnal megszórjuk.

2. változat: A tök kivételével mindenik zöldséget főni tesszük. Amikor már majdnem megfőttek, hozzáadjuk a korpaciberét, a sűrített paradicsomot, a tököt, a lestyánt meg a petrezselymet, és együtt tovább főzzük. Végül a reszelő legkisebb lyukain lereszeljük a kisebbik hagymát és beletesszük a levesbe. Levesszük a tűzről az edényt, és díszítésként egy kevés petrezselyemzölddel és lestyánnal megszórjuk.

 

Böjti tök csorba egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc