Borbálanapi Marlenka hozzávalók:

Tésztához:

70 dkg liszt

1 evőkanál szódabikarbóna

10 dkg vaj

25 dkg porcukor

2 egész tojás

1 kávéskanál ecet

2 evőkanál méz

kb. 1,5 dl tej

Krémhez:

30 dkg vaj

45 dkg sűrített tej

10 dkg darált dió

rumaroma ízlés szerint

Tetejére:

kakaópor

Borbálanapi Marlenka elkészítése:

A Borbálanapi Marlenka sütihez a lisztet egy mély tábla szitáljuk, belekeverjük a szódabikarbónát, és elmorzsoljuk benne a lágy vajat. Hozzáadjuk a porcukrot, a felvert tojásokat, az ecetet és a mézet. Alaposan összegyúrjuk, közben a tejet is hozzáadagoljuk. Könnyen nyújtható tésztát kapunk, melyet 6 cipóra osztunk.

Lisztezett sütőpapíron nyújtjuk ki az egyik cipót tepsi nagyságúra, és azzal együtt csúsztatjuk a tepsi hátlapjára. Előmelegített sütőben 5-8 perc alatt kisütjük. Mind a 6 lapot így sütjük meg, és hagyjuk őket kicsit kihűlni.

A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön még jobban besűrítjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, a darált diót és a kevés vízben feloldott rumaromát.

Az első süteménylapot óvatosan egy tálcára csúsztatjuk, megkenjük a krém 1/6-od részével. Ráhelyezzük a második lapot, azt is megkenjük, így folytatjuk. A felső lapra kenjük a maradék krémet, és szitán keresztül szórunk rá kakaóport.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc