Borbálanapi Marlenka hozzávalók:
Tésztához:
70 dkg liszt
1 evőkanál szódabikarbóna
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 egész tojás
1 kávéskanál ecet
2 evőkanál méz
kb. 1,5 dl tej
Krémhez:
30 dkg vaj
45 dkg sűrített tej
10 dkg darált dió
rumaroma ízlés szerint
Tetejére:
kakaópor
Borbálanapi Marlenka elkészítése:
A Borbálanapi Marlenka sütihez a lisztet egy mély tábla szitáljuk, belekeverjük a szódabikarbónát, és elmorzsoljuk benne a lágy vajat. Hozzáadjuk a porcukrot, a felvert tojásokat, az ecetet és a mézet. Alaposan összegyúrjuk, közben a tejet is hozzáadagoljuk. Könnyen nyújtható tésztát kapunk, melyet 6 cipóra osztunk.
Lisztezett sütőpapíron nyújtjuk ki az egyik cipót tepsi nagyságúra, és azzal együtt csúsztatjuk a tepsi hátlapjára. Előmelegített sütőben 5-8 perc alatt kisütjük. Mind a 6 lapot így sütjük meg, és hagyjuk őket kicsit kihűlni.
A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön még jobban besűrítjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, a darált diót és a kevés vízben feloldott rumaromát.
Az első süteménylapot óvatosan egy tálcára csúsztatjuk, megkenjük a krém 1/6-od részével. Ráhelyezzük a második lapot, azt is megkenjük, így folytatjuk. A felső lapra kenjük a maradék krémet, és szitán keresztül szórunk rá kakaóport.
0 hozzászólás