Borban párolt csirkehús hozzávalók:

csirkehús

1 nagy pohár fehérbor

olívaolaj

1 paradicsom

2 paprika

1 kis hagyma

fokhagyma ízlés szerint

majoranna

bors

Borban párolt csirkehús elkészítése:

A teljes csirkecombokat kettőbe vágjuk és egy wok edényben olívaolajban megsütjük. 15 perc után hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Közben felaprózzuk a paprikát és egy serpenyőben olívaolajban néhány cikk fokhagymával megpároljuk. Eközben a csirkére ráöntjük a bort és megfűszerezzük sóval, borssal és száraz majorannával. Kb 25 perc sütés után hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot. Mikor a bor felszívódott és a paradicsom szine elváltozott, átöntjük a paprikát és fokhagymát a wok edénybe. Leszítjuk a tüzet és 1 órát hagyjuk főni. Ne engedjük, hogy elfőjjön a szósz és odaégjen az étel.

Krumplipürével tálaljuk.

A borban párolt csirkehús receptet Peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc