Borban párolt csirkehús hozzávalók:
csirkehús
1 nagy pohár fehérbor
olívaolaj
1 paradicsom
2 paprika
1 kis hagyma
fokhagyma ízlés szerint
majoranna
só
bors
Borban párolt csirkehús elkészítése:
A teljes csirkecombokat kettőbe vágjuk és egy wok edényben olívaolajban megsütjük. 15 perc után hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Közben felaprózzuk a paprikát és egy serpenyőben olívaolajban néhány cikk fokhagymával megpároljuk. Eközben a csirkére ráöntjük a bort és megfűszerezzük sóval, borssal és száraz majorannával. Kb 25 perc sütés után hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot. Mikor a bor felszívódott és a paradicsom szine elváltozott, átöntjük a paprikát és fokhagymát a wok edénybe. Leszítjuk a tüzet és 1 órát hagyjuk főni. Ne engedjük, hogy elfőjjön a szósz és odaégjen az étel.
Krumplipürével tálaljuk.
A borban párolt csirkehús receptet Peruzele ajánlotta.
0 hozzászólás