Boros marhalábszár hozzávalók:

80 dkg egész marhalábszár

3 dkg zsír

2 dkg pirospaprika

2 db cseresznyepaprika

4 cikk fokhagyma

2dl száraz furmint

10 dkg vöröshagyma

    Boros marhalábszár elkészítése:

    A felhevített zsírban a hús minden oldalát hirtelen elősütjük, majd félretesszük. A megmaradt zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát, meghintjük paprikával és felengedjük a borral. Majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi a húst ellepi. Zúzott fokhagymával, cseresznyepaprikával, sóval ízesítjük, ha felforrt, beletesszük a húst és lassú tűzön, fedő alatt kb. 1.5 órán át puhára pároljuk.

    Tálalás előtt a húst felszeleteljük, a párolólét leszűrjük. A boros marhalábszár mellé nagyon jól illik a túrógaluska.

    Boros marhalábszár egyéb:

    0 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Avatár helyőrzője

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Elkészítési idő: 120 perc