Boros marhalábszár hozzávalók:
80 dkg egész marhalábszár
3 dkg zsír
2 dkg pirospaprika
2 db cseresznyepaprika
4 cikk fokhagyma
2dl száraz furmint
10 dkg vöröshagyma
só
Boros marhalábszár elkészítése:
A felhevített zsírban a hús minden oldalát hirtelen elősütjük, majd félretesszük. A megmaradt zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát, meghintjük paprikával és felengedjük a borral. Majd annyi vizet öntünk hozzá, amennyi a húst ellepi. Zúzott fokhagymával, cseresznyepaprikával, sóval ízesítjük, ha felforrt, beletesszük a húst és lassú tűzön, fedő alatt kb. 1.5 órán át puhára pároljuk.
Tálalás előtt a húst felszeleteljük, a párolólét leszűrjük. A boros marhalábszár mellé nagyon jól illik a túrógaluska.
0 hozzászólás