Brassói aprópecsenye hozzávalók:

1 kg sertés lapocka

3 evőkanál zsír

1 fej vöröshagyma

1 kevés pirospaprika

1 fej fokhagyma

só, bors

2 kg burgonya

Brassói aprópecsenye elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, megpaprikázzuk, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, elkeverjük, lefedjük.

Lassú tűzön sűrűn keverve pároljuk, majd 2-3 gerezd zúzott fokhagymát teszünk rá. Ha még nem eléggé puha, 0.5 dl vizet öntünk rá. Ha puha, a többi fokhagymát is rátesszük, megborsozzuk.

Még pár percig főzzük. Ha elkészült, rászedjük a kisütött hasáb-krumplira.

Brassói aprópecsenye egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc