Brassói szalonnás aprópecsenye hozzávalók:

1.4 kg sertés-szűzpecsenye

10 dkg zsír

8 dkg füstölt szalonna

1 dkg fokhagyma

csipetnyi só

törött bors

burgonya

Brassói szalonnás aprópecsenye elkészítése:

Héjában főtt, hámozott, hasábokra vágott burgonyát egy kevés zsírban gyorsan megpirítunk, megsózzuk. A csíkokra vágott sertés-szűzpecsenyét kockára vágott füstölt szalonnával gyorsan megpirítjuk. A húst sóval, törött borssal, fokhagymával ízesítjük, majd óvatosan összerázzuk a burgonyával és azonnal előmelegített tálra halmozzuk.

A pirítást azért végezzük gyorsan, hogy a burgonya ne szívja magába a zsiradékot, valamint a pirítást a hús esetében is gyorsan végezzük el, hogy ne tudjon levet engedni.A burgonyát óvatosan keverjük a húshoz, nehogy összetörjük.

Brassói szalonnás aprópecsenye egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc