Brokkolis Quiche hozzávalók:

Lap

3 tojássárga

150 g hideg vaj

1/3 kiskanál só

250 g liszt

2 evőknál víz

Töltelék

400 g brokkoli

150 g sonka vagy bacon

bors

Szósz

3 tojás

150 g tejföl

100 g reszelt sajt

bors

szerecsendió

Brokkolis Quiche elkészítése:

A quiche mostmár egy tipikus francia pite, annak ellenére hogy először az angolog sütöttek ilyen jellegű pitéket. Elkészítjük a pite tésztáját először. A vajat felverjük a sárgákkal és a sóval, hozzáadjuk a lisztet, majd a vizet. 30 percre hűtőbe rakjuk.

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben leforrázzuk, majd hideg vízbe tesszük hogy ne veszítse el a színét. A sonkát szeletekre vágjuk és 2-3 percet olajban tűszre tesszük. Belerakjuk a brokkolit, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és eloltjuk a tüzet.

Egy tálba felverjük a tojást, adagoljuk a tejfölt, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval is.

A tésztát egy kikent formába simítjuk, megszúrkáljuk, ráhelyezzük a brokkolis keveréket és réöntjük a szószt. 25-30 percre sütőbe teszük.

Előételként vagy egytálételként tálalhatjuk hidegen vagy melegen.

A Brokkolis Quiche receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc