Brokkolis Quiche hozzávalók:
Lap
3 tojássárga
150 g hideg vaj
1/3 kiskanál só
250 g liszt
2 evőknál víz
Töltelék
400 g brokkoli
150 g sonka vagy bacon
só
bors
Szósz
3 tojás
150 g tejföl
100 g reszelt sajt
só
bors
szerecsendió
Brokkolis Quiche elkészítése:
A quiche mostmár egy tipikus francia pite, annak ellenére hogy először az angolog sütöttek ilyen jellegű pitéket. Elkészítjük a pite tésztáját először. A vajat felverjük a sárgákkal és a sóval, hozzáadjuk a lisztet, majd a vizet. 30 percre hűtőbe rakjuk.
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben leforrázzuk, majd hideg vízbe tesszük hogy ne veszítse el a színét. A sonkát szeletekre vágjuk és 2-3 percet olajban tűszre tesszük. Belerakjuk a brokkolit, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és eloltjuk a tüzet.
Egy tálba felverjük a tojást, adagoljuk a tejfölt, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval is.
A tésztát egy kikent formába simítjuk, megszúrkáljuk, ráhelyezzük a brokkolis keveréket és réöntjük a szószt. 25-30 percre sütőbe teszük.
Előételként vagy egytálételként tálalhatjuk hidegen vagy melegen.
A Brokkolis Quiche receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás