Brokkolis tészta csirkemellel hozzávalók:
0, 5 kg csirkemell
2 dl tejszín (vagy zabtejpor)
1 pohár tejföl
Fél csomag brokkoli
Vöröshagyma
Só, bors, delikát
Fokhagyma
Penne tészta
Brokkolis tészta csirkemellel elkészítése:
Vegyünk fél kiló csirkemellet, amelyet apró kockákra vágunk. A lustábbak kedvéért fontos megemlíteni, hogy ennek jelentős szerepe van a későbbiekben, minél kisebbre vágjuk ugyanis a húst, annál jobban átveszi a fűszerek ízét. A fél centis kockácskák az optimálisak.
Olivaolajon dínszteljünk meg egy vöröshagymát, majd süssük vele fehérre a húst! Várjuk meg, míg elfővi a levét, majd lepirul egy picit. Közben sózzuk, borsozzuk, csipet rozmaringot is tehetünk bele.
Vigyázzunk a brokkolival!
Mindeközben mossuk meg (vagy olvasszuk ki 😉 ) a brokkolit, szedjük kis darabokra virágait, és delikátos vagy leveskockás vízbe tegyük fel főni. Mielőtt még teljesen át tudnánk szúrni a villával a brokkoli szárát, vegyük ki a vízből és csöpögtessük le. Nem szerencsés ugyanis, ha szétfőzzük. A későbbiekben ugyanis nehezen tudnánk megmagyarázni a vacsoravendégeknek, mitől zöld mócsingos a tészta.
Tejszínnel vagy zabtejporral
Az enyhén megpirult húshoz öntsünk egy fél pohár vizet, hogy sisteregjen egy kicsit, majd öntsünk hozzá 2 dl tejszínt. Bátrabbak tehetnek bele egy pohár tejfölt is ráadásnak.
Az egészséges életmód híveinek azonban azt ajánljuk, hogy legalább egy pohár vizet és 4 kanál zabtejport adjanak a húshoz.
Nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük után. Amikor már majdnem kész, tegyük hozzá a brokkolit, rottyantsuk őket össze, majd a lehetőség szerint nem szétfőzött penne tésztát is borítsuk hozzá. Egy-két percet még melegítsük őket együtt.
Ha nem akarjuk az összeset elfogyasztani azonnal, ne öntsük össze a tésztával a húst, a tészta pár óra alatt ugyanis magába szívja a szószt, azt pedig ugye nem szeretnénk.
A tetejére szórhatunk reszelt parmezánt, úgy az igazi! 😉
0 hozzászólás