Budapest tekercs hozzávalók:

Piskótához

5 tojásfehérje

25 dkg cukor

10 darált dió

10 dkg liszt

1,5 evőkanál kakaópor

Töltelékhez

4 dl tejszín

1 kisebb mandarinkonzerv

Díszítéshez

10 dkg étcsokoládé

Budapest tekercs elkészítése:

A Budapest tekercshez verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180 °C-on 15-20 percig. Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümölcsöt. Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel, és tekerjük fel jó szorosan. A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc