Budapest tekercs hozzávalók:
Piskótához
5 tojásfehérje
25 dkg cukor
10 darált dió
10 dkg liszt
1,5 evőkanál kakaópor
Töltelékhez
4 dl tejszín
1 kisebb mandarinkonzerv
Díszítéshez
10 dkg étcsokoládé
Budapest tekercs elkészítése:
A Budapest tekercshez verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180 °C-on 15-20 percig. Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümölcsöt. Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel, és tekerjük fel jó szorosan. A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.
0 hozzászólás