Bükkerdei káposztás vadragu cipófészekben hozzávalók:
10 személyre
25 dkg füstölt szalonna
25 dkg bacon szalonna
1 kg hagyma
2,5 kg vadhús
50 dkg sárgarépa
3-4 szál petrezselyemgyökér
1 kg savanyú káposzta
50 dkg erdei gomba
20 dkg áfonya
10 dkg szeder
3 dl száraz vörösbor
zeller
só, bors
babérlevél
lestyán
borsikafű
fokhagyma
10 db cipó
Bükkerdei káposztás vadragu cipófészekben elkészítése:
A disznó hasaalja szalonnáját lepirítjuk. Vöröshagymát szórunk rá, amit üvegesre pirítunk, majd erdőben szedett áfonyát szórunk bele.
Amikor az áfonya szépen megszínezte a hagymás szalonnát, vadak apróra vágott húsát hozzáadva, kevés ideig főzzük. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és az erdőben szedett illatos friss gombákat.
Babérlevéllel, borssal, lestyánnal, sóval, fokhagymával és száraz vörösborral ízesítjük. Az egészet hordóban erjesztett káposztával fedjük be, amire a zöldségek leveleit is rátesszük.
A legvégén szeder szemeket teszünk a tetejére.
Addig főzzük, míg a vadas hús finom puha lesz.
Cipóban, a káposztával fészket rakva tálaljuk bele ezt a fenséges erdei vadételt.
0 hozzászólás