Bükkerdei káposztás vadragu cipófészekben hozzávalók:

10 személyre

25 dkg füstölt szalonna

25 dkg bacon szalonna

1 kg hagyma

2,5 kg vadhús

50 dkg sárgarépa

3-4 szál petrezselyemgyökér

1 kg savanyú káposzta

50 dkg erdei gomba

20 dkg áfonya

10 dkg szeder

3 dl száraz vörösbor

zeller

só, bors

babérlevél

lestyán

borsikafű

fokhagyma

10 db cipó

Bükkerdei káposztás vadragu cipófészekben elkészítése:

A disznó hasaalja szalonnáját lepirítjuk. Vöröshagymát szórunk rá, amit üvegesre pirítunk, majd erdőben szedett áfonyát szórunk bele.

Amikor az áfonya szépen megszínezte a hagymás szalonnát, vadak apróra vágott húsát hozzáadva, kevés ideig főzzük. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és az erdőben szedett illatos friss gombákat.

Babérlevéllel, borssal, lestyánnal, sóval, fokhagymával és száraz vörösborral ízesítjük. Az egészet hordóban erjesztett káposztával fedjük be, amire a zöldségek leveleit is rátesszük.

A legvégén szeder szemeket teszünk a tetejére.

Addig főzzük, míg a vadas hús finom puha lesz.

Cipóban, a káposztával fészket rakva tálaljuk bele ezt a fenséges erdei vadételt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc