Burgonya saláta hozzávalók:
tojás – 2 db
hagyma – 3 db
petrezselyem – fél maréknyi
só, bors – 2 csipet
cukor – 1 evőkanál
ecet – 0,5 dl
víz – 1 dl
közepes burgonya – 5 db
petrezselyem zöld ítlés szerint
Burgonya saláta elkészítése:
A tojásokat és a burgonyákat (egészben) megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Salátalevet készítünk a vízből, egy csipet sóból és az ecetből, melyet ízlés szerint cukrozunk.
A megtisztított tojásokat, és a burgonyákat is karikákra vágjuk. Salátás tálba vagy üvegtálba rétegenként rakjuk a burgonya és a hagyma karikákat. A rétegeket ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. A tetejére ráfektetjük a tojás szeleteket és meghintjük petrezselyemmel. A legvégén ráöntjük a salátalevet és kevés időre betesszük a hűtőbe, hogy összeérjen.
0 hozzászólás