Burgonya szuflé sonkával és sajttal hozzávalók:

1 kg burgonya

2 evőkanál vaj vagy margarin

2 tojás

10 dkg sonka vagy párizsi

5 dkg sajt

Burgonya szuflé sonkával és sajttal elkészítése:

A vajat habosítjuk, majd belekavarjuk a krumplinyomón áttört meleg burgonyakrémbe.

Hozzáadjuk  a tojássárgákkat, az apróra vágott sonkát/párizsit, ízlés szerint sót és borsot és  végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Egy tálat kivajazunk, zsömlemorzsával kibéleljük, majd beleöntjük a burgonya-masszát. Vízgőz fölött fél órát főzzük, majd kiborítjuk a formából.

Burgonya szuflé sonkával és sajttal egyéb:

A tetejére reszelt sajttal és vékonyra szelt sonkacsíkokkal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc