Burgonya szuflé sonkával és sajttal hozzávalók:
1 kg burgonya
2 evőkanál vaj vagy margarin
2 tojás
10 dkg sonka vagy párizsi
5 dkg sajt
só
Burgonya szuflé sonkával és sajttal elkészítése:
A vajat habosítjuk, majd belekavarjuk a krumplinyomón áttört meleg burgonyakrémbe.
Hozzáadjuk a tojássárgákkat, az apróra vágott sonkát/párizsit, ízlés szerint sót és borsot és végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Egy tálat kivajazunk, zsömlemorzsával kibéleljük, majd beleöntjük a burgonya-masszát. Vízgőz fölött fél órát főzzük, majd kiborítjuk a formából.
Burgonya szuflé sonkával és sajttal egyéb:
A tetejére reszelt sajttal és vékonyra szelt sonkacsíkokkal tálaljuk.
0 hozzászólás