Burgonyakrokett diós szósszal hozzávalók:

1 kg burgonya

5 tojás

200 g liszt

400 g hagyma

1 köteg petrezselyem

60 g vaj

100 g dió

250 ml tejföl

Burgonyakrokett diós szósszal elkészítése:

Főzd meg héjában a burgonyát, hámozd meg, majd készíts belőle pürét.

Keverj hozzá 2 tojást, lisztet, sót, borsot (ízlés szerint). Hagyd pihenni 15 percig.

Vágd fel apróra a hagymát, a petrezselymet és pár szál majoránnát.

Párold meg a hagymát 20 g vajban, az apróra vágott fűszernövényekkel, majd ízesítsd sóval és borssal.

Készíts hengert a burgonyapüréből, és vágd 2 cm vastag szeletekre.

Keverd össze a hagymát a dióval, a tejföllel, a tojásokkal, sóval és borssal (ízlés szerint).

Süsd pár percig a burgonyacsomókat forró olajban, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Önts a tetejükre a diós töltelékből, és tedd sütőbe 15 percre.

Burgonyakrokett diós szósszal egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc