Burgonyás muszaka hozzávalók:
1 kg burgonya
650 g darált hús
2 hagyma
1 paprika
befőzött paradicsom
1 tojás
édes paprika
burgonya fűszer (ha nem találsz: só, paprika és kakukkfű)
szárított petrezselyem
bors
Burgonyás muszaka elkészítése:
A muszaka egy keleti étel és jó pár éve nálunk is nagy sikere van. Nagyon sok változatát elkészítheted ennek a receptnek, a burgonyát helyettesítheted padlizsánnal, cukkinivel vagy más zöldségekkel. Ha a burgonya helyett tésztát raksz akkor nagyon közel állsz ahhoz, amit az olaszok csak lasagna-nak hívnak.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és karikára felvágjuk.
Egy mélyebb tálba több olajat teszünk és megpirítjuk kicsit a burgonyát.
A hagymát és a paprikát apróra felvágjuk majd hozzáadunk 3-4 evőkanál olajat és megpároljuk.
Hozzáadjuk a húst és jól összekavarjuk.
Mikor a leve a felére csökken, hozzáadunk sót, borsot, petrezselymet, paprikát és jól összekavarjuk.
Levesszük a tűzről majd hozzáadjuk a tojást és jól megkavarjuk.
Egy yena-i tálba vagy egy normális tálba teszünk egy réteg burgonyát és megfűszerezzük. Teszünk egy réteg húst majd megfűszerezett burgonyát, egy réteg befőzött paradicsomot majd megismételjük a műveletet.
A sütőbe tesszük 40-45 percre amíg megpirul.
Melegen tálaljuk. Tálalhatod még reszelt sajttal és tejföllel. Biztosan egy páran a vendégeid közül örülnek majd egy salátának vagy savanyúságnak is mellette.