Burgonyás muszaka hozzávalók:

1 kg burgonya

650 g darált hús

2 hagyma

1 paprika

befőzött paradicsom

1 tojás

édes paprika

burgonya fűszer (ha nem találsz: só, paprika és kakukkfű)

szárított petrezselyem

bors

Burgonyás muszaka elkészítése:

A muszaka egy keleti étel és jó pár éve nálunk is nagy sikere van. Nagyon sok változatát elkészítheted ennek a receptnek, a burgonyát helyettesítheted padlizsánnal, cukkinivel vagy más zöldségekkel. Ha a burgonya helyett tésztát raksz akkor nagyon közel állsz ahhoz, amit az olaszok csak lasagna-nak hívnak.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és karikára felvágjuk.

Egy mélyebb tálba több olajat teszünk és megpirítjuk kicsit a burgonyát.

A hagymát és a paprikát apróra felvágjuk majd hozzáadunk 3-4 evőkanál olajat és megpároljuk.

Hozzáadjuk a húst és jól összekavarjuk.

Mikor a leve a felére csökken, hozzáadunk sót, borsot, petrezselymet, paprikát és jól összekavarjuk.

Levesszük a tűzről majd hozzáadjuk a tojást és jól megkavarjuk.

Egy yena-i tálba vagy egy normális tálba teszünk egy réteg burgonyát és megfűszerezzük. Teszünk egy réteg húst majd megfűszerezett burgonyát, egy réteg befőzött paradicsomot majd megismételjük a műveletet.

A sütőbe tesszük 40-45 percre amíg megpirul.

Melegen tálaljuk. Tálalhatod még reszelt sajttal és tejföllel. Biztosan egy páran a vendégeid közül örülnek majd egy salátának vagy savanyúságnak is mellette.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc