Búzadarakrémes lapok hozzávalók:

Laphoz:

12 evőkanál olaj

12 evőkanál cukor

12 evőkanál paradicsomlé

3 tojás

egy teáskanál ammónium-bikarbonát, citromlével összekeverve

700-800 g liszt

Krémhez:

1 l tej

150 g cukor

búzadara

300 g margarin

1 citrom és 2 narancs leve

Búzadarakrémes lapok elkészítése:

A tésztához, keverd össze a tojást a cukorral, add hozzá a többi összetevőt is, és gyúrd jól meg. Oszd a kapott tésztát 3 egyenlő részre. Nyújts lapot mindhárom tésztából, melyeket süss meg a sütő tepsijének az alján.

A krém elkészítéséhez, tedd a tűzre a tejet a cukorral. Amikor elkezd főni, szórd bele a búzadarát, és főzd, amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzről és keverd bele robotgéppel a kis darabokra vágott margarint. Add aztán hozzá lassanként a citromlevet és narancslevet, folyamatosan keverve. Kend meg a lapokat a meleg búzadarakrémmel. Tedd a hűtőbe másnapig, majd kenj savanykás dzsemet a tetejére, és szórd be kókuszreszelékkel.

A desszert receptet Pica ajánlotta.

Vágd rombuszokra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc