Búzadarakrémes lapok hozzávalók:
Laphoz:
12 evőkanál olaj
12 evőkanál cukor
12 evőkanál paradicsomlé
3 tojás
egy teáskanál ammónium-bikarbonát, citromlével összekeverve
700-800 g liszt
Krémhez:
1 l tej
150 g cukor
búzadara
300 g margarin
1 citrom és 2 narancs leve
Búzadarakrémes lapok elkészítése:
A tésztához, keverd össze a tojást a cukorral, add hozzá a többi összetevőt is, és gyúrd jól meg. Oszd a kapott tésztát 3 egyenlő részre. Nyújts lapot mindhárom tésztából, melyeket süss meg a sütő tepsijének az alján.
A krém elkészítéséhez, tedd a tűzre a tejet a cukorral. Amikor elkezd főni, szórd bele a búzadarát, és főzd, amíg besűrűsödik. Vedd le a tűzről és keverd bele robotgéppel a kis darabokra vágott margarint. Add aztán hozzá lassanként a citromlevet és narancslevet, folyamatosan keverve. Kend meg a lapokat a meleg búzadarakrémmel. Tedd a hűtőbe másnapig, majd kenj savanykás dzsemet a tetejére, és szórd be kókuszreszelékkel.
A desszert receptet Pica ajánlotta.
Vágd rombuszokra.
0 hozzászólás