Búzadarakrémes sütemény hozzávalók:

Lapok

12 evőkanál olaj

12 evőkanál cukor

12 evőkanál paradicsomlé

3 tojás

1 kiskanál citromlével felengedett szalakáli

700-800 g liszt

Krém

1 l tej

150 g cukor

búzadara

300 g margarin

1 citrom és 2 narancs leve

Búzadarakrémes sütemény elkészítése:

A búzadara krémes süteményhez a tojásokat összekeverjük cukorral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Az összetételt három egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt lapokra nyújtjuk, amelyeket a sütőben megsütünk.

Krém: a tejet és a cukrot tűzre tesszük. Mikor elkezd forrni, beleszórjuk a búzadarát és addig főzzük amíg az összetétel megvastagszik. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kis kockákra vágott margarint és összekavarjuk. Folyamatosan kavarva, lassanként hozzáadjuk a citrom- és narancslevet. A lapokat megkenjük a meleg búzadara krémmel. A süteményt hideg helyen tároljuk két napig, miután savanykás lekvárt kenünk a tetejére és megszórjuk kókusz reszelékkel.

 

Felvágjuk rombusz alakú szeletekre.

A búzadara krémes sütemény receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc