Búzadarakrémes sütemény hozzávalók:
Lapok
12 evőkanál olaj
12 evőkanál cukor
12 evőkanál paradicsomlé
3 tojás
1 kiskanál citromlével felengedett szalakáli
700-800 g liszt
Krém
1 l tej
150 g cukor
búzadara
300 g margarin
1 citrom és 2 narancs leve
Búzadarakrémes sütemény elkészítése:
A búzadara krémes süteményhez a tojásokat összekeverjük cukorral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Az összetételt három egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt lapokra nyújtjuk, amelyeket a sütőben megsütünk.
Krém: a tejet és a cukrot tűzre tesszük. Mikor elkezd forrni, beleszórjuk a búzadarát és addig főzzük amíg az összetétel megvastagszik. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kis kockákra vágott margarint és összekavarjuk. Folyamatosan kavarva, lassanként hozzáadjuk a citrom- és narancslevet. A lapokat megkenjük a meleg búzadara krémmel. A süteményt hideg helyen tároljuk két napig, miután savanykás lekvárt kenünk a tetejére és megszórjuk kókusz reszelékkel.
Felvágjuk rombusz alakú szeletekre.
A búzadara krémes sütemény receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás