Cappuccino krémes tekercs hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
vanília eszencia
Krémhez:
200 ml tejszín
100 g cappuccino ízű csoki
1 teáskanál zselatin
Cappuccino krémes tekercs elkészítése:
Verd fel a tojásfehérjéket a cukorral, add hozzá a sárgájákat, eszenciát és lisztet. Öntsd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süsd 9-10 percig. Borítsd egy nedves konyhakendőre, tekerd fel a kendővel együtt és hagyd hűlni.
A krémhez, tegyél fel 100 ml tejszínt a tűzre, és melegítsd forráspontig. Vedd félre az edényt, és keverd hozzá a kis csoki darabokat. Miután teljesen elolvadt, add hozzá a maradék tejszínt és a gőzfürdőben megolvasztott zselatint. Tedd a krémet hűtőbe legalább 4 órára, majd keverd robotgéppel, amíg duplájára nő. Töltsd meg a lapot a cappuccino krémmel és tekerd fel.
A sütemény receptet Pica ajánlotta.
Tárold hűtőben a tálalás pillanatáig.
0 hozzászólás