Citromos avokádóleves hozzávalók:
4 személyre:
2 nagyon érett avokádó
2 dl tejszín
0,5 dl száraz fehérbor
7 dl tyúkhúsleves vagy zöldségerőleves
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 citrom
só, frissen őrölt bors
Citromos avokádóleves elkészítése:
Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kiskanállal kikaparjuk.
Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a bort és a leves felét. Sima, homogén krémmé keverjük.
Belekeverjük a maradék levest és a tejszín felét. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
Fogyasztás előtt a maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a kitálalt leves közepére halmozzuk.
Ha húslevest használunk – akár kockából készítjük, akár frissen – teljesen le kell zsírozni, különben a hideg avokádóleves tetején zsírkarikák fognak úszkálni.
A citromos avokádóleves receptet Alice ajánlotta.
0 hozzászólás