Citromos vonat-tekercs hozzávalók:
Laphoz:
4 tojás
csipetnyi só
120 g cukor
4 evőkanál forró víz
100 g liszt
Krémhez:
2 citrom
1 csomag 60 grammos vaníliacukor
250 g Philadelphia vagy Mascarpone krémsajt
120 ml tejszín
M&M drazsé a díszítéshez
Citromos vonat-tekercs elkészítése:
Ez egy nagyszerű recept, és szülinapi tortának is tökéletes. Melegítsd 200 fokosra a sütőt. Verd fel a tojásfehérjéket egy kis sóval. Kavard a sárgájákat a cukorral és a 4 evőkanál vízzel, amíg kapsz egy krémet. Keverd hozzá lassanként a lisztet és a fehérjehabot. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, majd öntsd bele a tésztát. Ha szükséges, nedvesítsd be egy késsel, majd tedd a 175 fokos sütőbe kb. 20 percre.
Borítsd óvatosan a megsült tésztát egy kristálycukorral vagy porcukorral megszórt tiszta törölközőre. Locsold be egy kis vízzel a sütőpapírt, hogy könnyebben eltávolíthasd. Tekerd fel a lapot, és hagyd kihűlni.
A krém elkészítéséhez, mosd meg jól a citromokat meleg vízzel, töröld meg, majd reszeld le a héjukat. Facsard ki a levüket is. Keverd össze a krémsajttal (használhatsz tehéntúrót is). Verd habbá a tejszínt, majd keverd a citromos krémhez. Tekerd ki óvatosan a lapot, kend be a krémmel, majd tekerd fel újra a törölköző segítségével.
Vágd a piskótatekercset 4 darabba. Az egyik lesz a mozdony, a többi a vagonok. Piskóta darabkákkal, vagy csoki rudacskákkal összekötheted a vagonokat. Egy zacskóval húzz „síneket” egy tálcára a tejszínhabból, majd helyezd rá a kocsikat, a csoki drazsékból pedig csinálj kerekeket. Szórd be a tekercset porcukorral, vagy kókuszpehellyel, darált pisztáciával.
Tálalás előtt díszítsd citromszeletekkel és citromlevelekkel. Szeleteld fel, és kínálj mellé üdítőt.
A sütemény receptet sava laura ajánlotta.
0 hozzászólás