Citromos vonat-tekercs hozzávalók:

Laphoz:

4 tojás

csipetnyi só

120 g cukor

4 evőkanál forró víz

100 g liszt

Krémhez:

2 citrom

1 csomag 60 grammos vaníliacukor

250 g Philadelphia vagy Mascarpone krémsajt

120 ml tejszín

M&M drazsé a díszítéshez

Citromos vonat-tekercs elkészítése:

Ez egy nagyszerű recept, és szülinapi tortának is tökéletes. Melegítsd 200 fokosra a sütőt. Verd fel a tojásfehérjéket egy kis sóval. Kavard a sárgájákat a cukorral és a 4 evőkanál vízzel, amíg kapsz egy krémet. Keverd hozzá lassanként a lisztet és a fehérjehabot. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, majd öntsd bele a tésztát. Ha szükséges, nedvesítsd be egy késsel, majd tedd a 175 fokos sütőbe kb. 20 percre.

Borítsd óvatosan a megsült tésztát egy kristálycukorral vagy porcukorral megszórt tiszta törölközőre. Locsold be egy kis vízzel a sütőpapírt, hogy könnyebben eltávolíthasd. Tekerd fel a lapot, és hagyd kihűlni.

A krém elkészítéséhez, mosd meg jól a citromokat meleg vízzel, töröld meg, majd reszeld le a héjukat. Facsard ki a levüket is. Keverd össze a krémsajttal (használhatsz tehéntúrót is). Verd habbá a tejszínt, majd keverd a citromos krémhez. Tekerd ki óvatosan a lapot, kend be a krémmel, majd tekerd fel újra a törölköző segítségével.

Vágd a piskótatekercset 4 darabba. Az egyik lesz a mozdony, a többi a vagonok. Piskóta darabkákkal, vagy csoki rudacskákkal összekötheted a vagonokat. Egy zacskóval húzz „síneket” egy tálcára a tejszínhabból, majd helyezd rá a kocsikat, a csoki drazsékból pedig csinálj kerekeket. Szórd be a tekercset porcukorral, vagy kókuszpehellyel, darált pisztáciával.

 

Tálalás előtt díszítsd citromszeletekkel és citromlevelekkel. Szeleteld fel, és kínálj mellé üdítőt.

A sütemény receptet sava laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc